Retseptid

Grillitud vuti filee a’la Rein&Co

Grillfest 2021 Fantaasiavooru võidutöö

1 kg (2 pk) Järveotsa „vuti grillfileed“

https://www.vutt.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=149&Itemid=1130&lang=ee

Marinaad:

2 spl (kuhjaga) Meemeistrite „Musta küüslagu mesi“
https://www.meemeistrid.ee/pood/maitsemesi/maitsemesi220/must-kuuslauk-mees

½ keskmise suurusega sidruni mahla

2 spl Dijoni sinepit

7 tl (ca 30g) Suitsutaud Maldon helvessoola

https://bbqentertainment.com/toode/maldon-500g-suitsutatud-helvessool/

4 tl kuivtatatud oreganot

2 tl must pipart (prustatud)

100 ml Jameson Viskey

100 ml Extra Virgin oliiviõli

20 ml sooja vett

Sega marinaadi koostisosad ühtlaseks seguks ja aseta vutifileed ükshaaval marinaadi, hõõrudes filee ühtlaselt marinaadiga. Jäta ca kaheks kuni kolmeks tunniks marineerima.

Küpsetamine:

Pane kamado-tüüpi grillis söed põlema ning oota kuni söed ühtlaselt hõõguvad.

Aseta alumisele (sütele lähemale) kõrgusele ühele poole soovitavalt malmist grillrest (kuid saab ka tavalisehga) ja teise poole deflektor.

Ülemisele kõrgusele, deflektori kohale aseta teine grillrest.

Lase restidel ja ahjul ühtlaselt kuumaks minna, ahju temperatuur ca 180 kraadi.

Vahetult enne grillima asumist võid sütele visata paar hikkori tükki või puistata deflektorile hikkori pelleteid – need annavad parema suitsumaitse.

Aseta vutid malmrestile ning sule grilli kaas. Lase küpseda ca 2,5 minutit ühelt poolt ning 2,5 minutit teiselt poolt (kokku ca 5 minutit) seejärel tõsta vutid ülemisele, deflektrori kohal asuvale restile järelküpsema. Järelküpseta ca 5 minutit.

Võta vutid grillilt ning lase neil enne serveerimist 1–2 minutit „rahuneda“.